Fyllingsterapi

Når en tann har hull (karies) eller mindre deler av tannen/ fyllingen er skadet, kan tannen bygges opp ved bruk av fyllingsmaterialer. Det mest brukte fyllingsmaterialet er kompositt/plast.

Fra 01.01.2008 ble det forbudt å bruke amalgam som fyllingsmaterial.

Krone, bro og proteser

Krone, bro og proteser omfatter kunstige erstatninger for tenner som er ødelagt, eller må erstattes. Dette kan gjøres med både faste og avtagbare løsninger. Vi behandler også tannsett som er slitt, ødelagt av syreskader eller har behov for rehabilitering på grunnlag av andre årsaker.

Rotfylling

Når nerven i tannen er skadet eller infisert av bakterier, må tannen rotfylles dersom du ønsker å bevare den. Tannlegen renser ut rotkanalene, desinfiserer og tetter igjen med et rotfyllingsmateriale.

Implantater

Nesten alle tapte tenner kan erstattes med implantater. Behandlingen innebærer at man opererer en liten skrue av titan inn i kjevebenet, som erstatter den manglende roten. På den festes det en krone, eller den kan fungere som et ledd i en større bro. Vi gjennomfører implantatbehandling, sinusliftprosedyrer, GBR m.m.

Kirurgi

Vi utfører de fleste oralkirurgiske inngrep basert på aktuelle diagnoser og indikasjoner. F.eks. operasjon i forbindelse med visdomstenner.

Akuttbehandling

Har du behov for akutthjelp ved tannverk, traume e.l.,  ring oss på tlf. 63936363, så hjelper vi deg.

Tannkjøttsykdom

Tannkjøttsykdom omfatter mange tilstander, som hovent betent tannkjøtt (gingivitt) til festetap og tap av tenner (periodontitt, «pyrea»). Dårlig ånde og smak, samt langvarig tannpine er også tegn på periodontitt. Nedsatt munnhygiene, røyking, stress, arvelige faktorer, samt enkelte sykdommer og medisiner kan påvirke sykdomsforløpet.

Forebyggende behandling

Vi hjelper deg med å ta vare på dine tenner. Med riktig instruksjon av børsteteknikk, bruk av tanntråd, tannstikker og mellomromsbørster, kan vi gi deg et godt grunnlag for at du kan opprettholde en god tannhelse over tid. Vi tilbyr jevnlig oppfølging tilpasset ditt behov.

Estetisk behandling

Estetisk tannbehandling handler om justeringer av tennenes utseende. Ved hjelp av bleking og behandling med skallfasetter, kan man forandre både tennenes farge og form.  Vi hjelper deg på veien mot et pent smil.